Sauna de Wadden

Welkom bij de de enige kuursauna in Friesland: Sauna de Wadden in Vrouwenparochie. Wij zijn een kleinschalig Sauna bedrijf waar gezelligheid en gastvrijheid nog hoog in het vaandel staat.

Onze diverse baden; zwembad, voetenbad, whirlpool en koud dompelbad zijn gevuld met natuurlijk zout bronwater. Buiten bevind zich onze zonneweide, ecologische zwemvijver, en 2 van onze sauna’s. Binnen vind u nog 4 heerlijke sauna’s waar u optimaal kunt ontspannen. In onze Wellness Salon BewustNatuurlijk kunt u uw dagje relaxen uitbreiden met een heerlijke Wellness behandeling op 100% natuurlijke en ecologische basis. Relaxen na een saunagang kan in onze rustruimte. In ons gezellige restaurant en bar vind u onze uitgebreide (deels biologische) menukaart. Kortom alles is bij ons aanwezig voor een heerlijk dagje sauna.

Puur natuur relaxen: dat doe je bij Sauna de Wadden in Vrouwenparochie!

Openingstijden, prijzen en algemene informatie.

 

Onze openingstijden zijn:


Maandag en dinsdag: gesloten

Woensdag: 13:00 – 22:00

Donderdag: 13:00 – 22:00

Vrijdag: 12:00 – 23:00

Zaterdag: 12:00 – 23:00

Zondag: 12:00 – 19:00

 

Let op: onze sauna is alleen voor gemengd publiek geopend; wij hebben dus geen damesdagen of  speciale badkledingdagen

 

Entree prijzen:


Volwassenen €17,50
Speciaal avond tarief: Woensdag en Donderdag na 17.00 uur €12,50

Kinderen t/m 12 jaar €12,50

Huur badjassen/handdoeken/slippers:


Huur badjas €4,25
Huur slippers €4,25
Huur handdoeken €4,25
Set prijs €10
Zonnebank €7,50 (alleen voor sauna gasten)

 

Feestdagen en vakanties


1e en 2e paasdag; zondag 1 april en maandag 2 april 2018: gesloten

Bevrijdingsdag zaterdag 5 mei 2018: gesloten

Hemelvaartsdag: donderdag 10 mei 2018: gesloten

1e en 2e pinksterdag; zondag 20 mei en maandag 21 mei 2018: gesloten

Zomervakantie 25 juli t/m 14 augustus 2018: gesloten

Eerste en tweede kerstdag; dinsdag 25 en woensdag 26 december 2018: gesloten

Oud en nieuwjaarsdag; maandag 31 december 2018 en dinsdag 1 januari 2019: gesloten

 

 

Contact gegevens:

Sauna de Wadden BV
Waling Dijkstrastraat 51
9077 SP Vrouwenparochie

Telefoon nummer: 0518 - 402938
Email adres: info@bewustnatuurlijk.nl

 

Ons speciale zoute kuurwater.

 

Uit eigen bron: De effecten van baden in ons zoute kuurwater.

Door de aangename temperatuur, heeft ons kuurwater een ontspannend effect op uw lichaam.

Het hoge zoutgehalte versterkt de opwaartse druk, waardoor tijdens het baden gewichtloosheid ontstaat. Hierdoor worden spieren en gewrichten ontlast en eventuele pijn verzacht….

Het zout dat van nature in ons kuurwater zit heeft tevens een antibacteriële werking.

Naast de gunstige effecten van zout in ons kuurwater, hebben ook de andere mineralen een positieve uitwerking op uw lichaam. Om enkele voorbeelden te noemen:
Magnesium werkt kalmerend en spierontspannend. Daarnaast is het goed voor de energiestofwisseling. Bromide heeft een ontsmettende werking Jodium activeert de schildklier en heeft een gunstig effect op ontstekingen van het bewegingsapparaat.

Tijdens het baden wordt het lichaam opgewarmd. Hierdoor verwijden de bloedvaten, daalt de bloeddruk, versnellen de hartslag en stofwisseling en neemt de zuurstofopname toe. Dit bevordert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen.

Mensen die last hebben van huidproblemen (o.a. psoriasis, acne) of spier- en gewrichtsproblemen (o.a. reuma, fybromyalgie) geven aan baat te hebben bij het baden in ons bijzondere kuurwater. Ook bij klachten na een operatie kan het baden in zout kuurwater een positief effect hebben op uw lichaam.

LET OP: Om de kwaliteit van ons speciale zoute kuurwater te waarborgen is het zeer wenselijk om na elke sauna gang goed te douchen voordat u ons koud dompelbad, verwarmd zwembad, whirlpool of voetbad betreed. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Onze sauna’s

Op ons sauna plein binnen vindt u naast het koude dompelbad, verwarmde zoute voetbad, zwembad en whirlpool 4 verschillende sauna’s.

Ons sanarium/kleurensauna.

De verschillende kleuren hebben een positief effect op je geestelijke welzijn. De wat lagere temperatuur (rond de 60 graden) maakt dit een ideale sauna om uw sauna dagje mee te beginnen. In ons sanarium vind er (bij voldoende deelname) rond 16.30 uur een milde opgieting plaats.

Onze traditionele Finse sauna.

Onze traditionele Finse sauna is rond de 90 graden. Deze sauna is tevens onze heetste sauna. Een Finse sauna werkt met indirecte warmte-omzetting. Door de circulatie van warme lucht wordt uw lichaam verwarmd. Dit wordt ook wel confectiewarmte genoemd. De oven verwarmt de stenen en de stenen verwarmen vervolgens de lucht. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid in de cabine tot tussen de 5 en 30%. In onze traditionele Finse sauna vind er rond 20.00 uur een opgieting plaats.

Ons Turkse stoombad (recent compleet vernieuwd!).

De luchtvochtigheid in deze sauna ligt rond de 98% en de temperatuur tussen de 40-50 graden. De interactie tussen stoom en warmte zorgt ervoor dat de poriën goed open gaan staan en door het zweten kunnen afvalstoffen dan beter het lichaam verlaten. Door middel van stoommelk wordt er een prikkelende combinatie geur van eucalyptus en mint toegevoegd aan de stoom. Dit heeft een verfrissende en adem verruimende werking op de luchtwegen.

Onze infrarood cabine.

Infraroodstralen gaan diep in je huid en verwarmen optimaal je lichaam. De warmte versoepelt je spierweefsel en stimuleert je bloedsomloop. Hierdoor neemt de spierspanning af en je lichaamsdelen ontspannen zich.

Buiten vind u naast onze ecologische zwemvijver nog 2 sauna’s.

De wijnvat sauna.

In deze sauna ervaart u een speciale warmte beleving door de ronde wanden van deze sauna. De wijnvat sauna heeft een temperatuur van rond de 60 graden en is tevens een stilte sauna.

Onze prachtige Finse Kota (gasgestookt).

Onze gasgestookte Finse Kota heeft een milde temperatuur van rond de 75 graden en bevindt zich in onze heerlijke rustige tuin. De Finse Kota is tevens een stilte sauna.

Onze opgietingen.

Dagelijks vinden er (bij voldoende deelname) 2 opgietingen plaats. Bij een opgieting wordt de luchtvochtigheid verhoogd waardoor de overdracht van warmte intensiever is. Tijdens een opgieting worden er diverse lekkere (Wadden) geuren gebruikt.

Rond 16.30 uur vindt er (bij voldoende deelname) in het sanarium/kleurensauna een milde opgieting plaats.

Rond 20.00 uur vindt er (bij voldoende deelname) een opgieting plaats in de traditionele Finse binnen of buitensauna.

Onze opgietingen worden gegeven door onze sauna meester Henk-Jan.

Tips voor een gezonde sauna gang:

– Als beginner kun je beter beginnen met maximaal 10 minuten in een sauna te verblijven.
– Zorg ervoor dat je altijd voldoende drinkt tijdens je sauna bezoek. Flesjes water zijn te koop in het restaurant.
– Ga liever niet met een volle maag in de sauna.
– Goed koelen en rusten na elke saunagang.

Restaurant, rustruimte en zonnebank.

Ons gezellige huiselijk ingerichte restaurant vindt u op de eerste etage. Er bevinden zich hier diverse knusse zitjes, eet tafeltjes of neemt u gezellig plaats rond de haard. Wij hebben hier bewust gekozen voor 'stilte'. Er staat dus geen muziek aan in ons restaurant. 

In het restaurant van Sauna de Wadden kunt u terecht voor een hapje of drankje. U kunt een keuze maken uit ons veelzijdige en wisselende aanbod op onze lunch en diner kaart.

In het restaurant wordt zoveel mogelijk met biologische en streekproducten gewerkt. Koffie met eigengemaakt appelgebak, een lekkere smoothie van vers fruit, lunchsalades, verse belegde broodjes, een royaal aanbod van diverse tosti’s, of een driegangen menu; u vind het allemaal in ons gezellige restaurant. Eet smakelijk!

Heeft u een allergie? Meld het ons!

Boven ons restaurant vind u onze rustruimte met diverse loungebedden en onze zonnebank waar u als sauna gast al vanaf €7,50 gebruik van kunt maken.

Historie

Onze historie ligt in de middeleeuwen; toen waar Vrouwenparochie en het Bildt zich nu bevinden de monding van de Middelzee zich bevond. Deze middeleeuwse zeearm vormde de scheiding tussen Westergo en Oostergo. Rond 1100 werd de verbinding tussen de Marne en de Middelzee bij Bolsward verbroken. Hierdoor begon de dichtslibbing van de Middelzee te versnellen. Voor 1200 was het zuidelijke deel al dichtgeslibd. Ook het ontstaan van de Zuiderzee bevorderde de dichtslibbing. Tussen 1200 en 1300 slibde de Middelzee tot aan Het Bildt dicht.

Vrouwenparochie ligt dus in het oude Middelzeegebied en bevindt zich dan ook op opgeslibd land. Sauna de Wadden heeft een eigen bron van waaruit diep uit de grond ons zoute bronwater komt afkomstig van waar vroeger de oude Middelzee zich bevond.

 

fbq('track', 'ViewContent');